Η λίστα ιστολογίων μου

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πώς οι δεινόσαυροι έρχονταν σε σεξουαλική επαφή;

Picture
Οι παλαιοντολόγοι ξοδεύουν ένα μεγάλο  μέρος  από τον χρόνο τους ψάχνοντας πως έκαναν σεξ οι δεινόσαυροι. Έχουν θεωρίες για το πώς γινόταν αυτό, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούν να δώσουν διευκρινίσεις με πολλές λεπτομέρειες.
Τα πτηνά και τα ερπετά θεωρούνται οι πιο στενοί ζώντες συγγενείς των δεινοσαύρων, και επειδή όλα έχουν ένα μόνο άνοιγμα για ούρηση, αφόδευση, καθώς και για την αναπαραγωγή - οι περισσότεροι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι και οι δεινόσαυροι έκαναν σεξ χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο στόμιο.
Αυτό το γεγονός μπορεί να μην απαιτούσε ένα πέος. Μερικά πουλιά αναπαράγονται εκσπερματίζοντας  από το ένα στόμιο σε ένα άλλο δίχως να έρχονται σε επαφή.Οι πρόγονοί των δεινόσαυρων μπορεί να έκαναν σεξ με αυτό τον τρόπο .
Από την άλλη πλευρά, τα αρσενικά μπορεί να είχαν πέη, και πιθανόν πολύ μεγάλα σε μέγεθος. Από μικρό έως τεράστιο, η αναλογία του μήκους του πέους με το μέγεθος του σώματος διαφέρει ριζικά μεταξύ των απογόνων των δεινοσαύρων, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο να προβούμε σε εικασίες σχετικά με αυτό το «χάρισμα» τους. Περίπου 0,6 μέτρα ψηλές πάπιες, για παράδειγμα, έχουν 0,18 μέτρα πέη , ενώ πεντάμετροι κροκόδειλοι έχουν μόνο 0,10 μέτρα πέη. Ένας 12μέτρος Tyrannosaurus Rex , ως εκ τούτου, μπορεί να είχε από 0,25- 3,66 μέτρα μακρύ πέος.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον  Brian Palmer ,έναν ειδικό στους δεινόσαυρους,  οι «Παλαιοντολόγοι μπορεί μόνο να μαντέψουν για τις θέσεις ζευγάρωματος, τη διάρκεια, και τη συμπεριφορά  των περισσοτέρων. Σύμφωνα με αυτή την  άποψη φαίνεται ότι οι μεγάλοι δεινόσαυροι, όπως ο  Mamenchisaurus που εμφανίζεται στη νέα έκθεση στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  πιθανώς να το έκαναν  από πίσω, όπως οι σύγχρονοι ελέφαντες και  καμηλοπαρδάλεις».

Γεωδίφης με πληροφορίες από το lifeslittlemysteries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου