Η λίστα ιστολογίων μου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγώνας πρωταθλητών!

Μια διοργάνωση στίβου για τους πραγματικούς πρωταθλητές, ανεξαρτήτως επιδόσεων στο στάδιο, πρόκειται να διεξαχθεί 27-29 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και δεν είναι άλλη από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αθλητών - αθλητριών με αναπηρία.

Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες κι αφορούσαν τις κινητοποιήσεις της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ στο Υπουργείο Υγείας, η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά, αφού οι εκπρόσωποι της Πολιτείας έδωσαν τις υποσχέσεις για την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση προς την Ομοσπονδία.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση όπως κάθε χρόνο, πρόκειται να συμμετάσχουν κι εκπρόσωποι της περιοχής και συγκεκριμένα από τον ΑΣ «Δωδεκάνησος», θέλοντας καλές επιδόσεις, όπως επίσης αν είναι δυνατόν την επίτευξη ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Ο Θανάσης Μπαράκας και ο Γιάννης Πρώτος (ανήκει στον Αετό), μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, είναι κάποιοι από τους Ροδίτες αθλητές που θα στοχεύσουν σε μια μεγάλη επιτυχία στο ΟΑΚΑ το συγκεκριμένο τριήμερο. Οι συμμετοχές ωστόσο θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011: Αξιολόγηση Αθλητών
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011: Αξιολόγηση αθλητών, Τεχνική Σύσκεψη
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος
Σάββατο 28 Μαϊου2011: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος
Κυριακή 29 Μαΐου 2011: Πρωινή Αγωνιστική Περίοδος

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές - αθλήτριες των σωματείων ΑμεΑ που είναι μέλη της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ κι έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Επίσης, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου 2010, ανακοινώθηκε ότι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων συμμετέχουν οι αθλητές - αθλήτριες που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε, Κύπριοι και αποδεδειγμένα (με δημόσια έγγραφα) ομογενείς αθλητές, τέλος δε, μέχρι δύο αλλοδαποί προερχόμενοι από χώρες εκτός Ε.Ε, οι οποίοι έχουν εγγραφεί / μετεγγραφεί στη δύναμη σωματείων - μελών της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών –Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας, που αγωνίζονται εκτός συναγωνισμού.

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
-Ανδρών - Γυναικών (Open)
-Νέοι κάτω των 20 χρονών (U/20): γεννημένοι 1993 - 1992
-Νέοι κάτω των 18 χρονών (U/18): γεννημένοι το 1994-1995
-Νέοι κάτω των 16 χρονών (U/16): γεννημένοι το 1997-1996

Κάθε αθλητής - αθλήτρια έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε δύο ατομικά αγωνίσματα κι ένα ομαδικό. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμεί να πιάσει Παραολυμπιακό όριο σε περισσότερα από δύο αγωνίσματα, μπορεί αφού εξεταστεί το θέμα από τους αρμοδίους, να συμμετάσχει.

Οι αθλητές οφείλουν να φορούν αθλητική περιβολή του σωματείου τους και να συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς του αθλήματος. Η παραμονή των προπονητών ή άλλων παραγόντων μέσα στο αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται. Συνοδούς δικαιούνται να έχουν στον αγωνιστικό χώρο οι αθλητές - αθλήτριες των παρακάτω κατηγοριών: 11, 12, 51, 52, 53, 32, 33.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου