Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αστεροειδής ξυστά από τη Γη, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου!

  Επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι προετοιμάζονται για την έλευση του αστεροειδή 2011 MD που αναμένεται να περάσει πάνω από τη Γη τη Δευτέρα. Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 20 χιλιάδων χλμ από τον πλανήτη μας και θα είναι ορατός ακόμη και από ένα μικρό οικιακό τηλεσκόπιο. Τον Νοέμβριο αναμένεται να μας πλησιάσει ένας γιγάντιος αστεροειδής ο οποίος αν κατέληγε στη Γη θα προκαλούσε ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ξυστά από τη Γη!

  Ο αστεροειδής 2011 MD είναι ένας διαστημικός βράχος με διάμετρο 10-50 μέτρα και η έλευση του έγινε γνωστή προχθές όταν τον εντόπισε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό που ασχολείται με την αναζήτηση διαστημικών σωμάτων που μπορεί να αποτελέσουν πιθανή απειλή για την Γη.

  Το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πάνω από το Νότιο Ημισφαίριο του πλανήτη. "Είμαστε βέβαiοι ότι θα περάσει πολύ κοντά αλλά τελικά θα μας προσπεράσει. Ακόμη όμως και αν εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα δεν κινδυνεύουμε αφού είναι αρκετά μικρός και θα καταστραφεί  προσφέροντάς μας το εντυπωσιακό θέαμα μιας λαμπρής μπάλας φωτιάς που κινείται στον ουρανό".

Στις 8 Νοεμβρίου ο "υποψήφιος" Αρμαγεδδών

  Πιο σοβαρή όμως είναι η περίπτωση του 2005 YU55 που αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας στις αρχές Νοεμβρίου. Το κοντινότερο πέρασμά του συμβεί στις 8 Νοεμβρίου όταν ο αστεροειδής θα βρεθεί σε απόσταση 300 χιλιάδων χλμ από τη Γη.
http://pyles.tv/home.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου