Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Καστανοστριτσίδα: Ένα νέο μικροπούλι στα Αντικύθηρα

 
Καστανοστριτσίδα: Ένα νέο μικροπούλι στα Αντικύθηρα

Η καστανοστριτσίδα, ένα μικρό πουλάκι, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα χέρια του προσωπικού του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων.
Η εν λόγω καταγραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η καστανοστριτσίδα παρατηρείται σπάνια εκτός των περιοχών εξάπλωσης και αναπαραγωγής της που είναι η Ισπανία και η βορειοδυτική Αφρική.
Το νέο είδος για την Ελλάδα προσδιορίστηκε από τον συντονιστή προγράμματος δακτυλίωσης του Ο.Σ.Α., Χρήστο Μπαρμπούτη.
Πρόκειται για το είδος της καστανοτριτσίδας με το οποίο ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων πουλιών στην Ελλάδα αυξάνει στα 445.
Το νέο είδος καταγράφηκε σε μικρό χρονικό διάστημα ύστερα από τον εντοπισμό του νανοφυλλοσκόπου, που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην Καισαριανή.

Η επιβεβαίωση του νέου είδους δεν ήταν εύκολη, καθώς δεν είναι εύκολα διακριτό από τα συγγενικά του είδη και διαφέρει εμφανισιακά μόνο σε μικρές χρωματικές διαφορές και βιομετρικά χαρακτηριστικά.
Η καστανοστριτσίδα καταγράφηκε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της μετανάστευσης με τη μέθοδο των δακτυλιώσεων που γίνεται κάθε χρόνο στον ορνιθολογικό σταθμό Αντικυθήρων (Ο.Σ.Α.).

Πρόκειται μια επιστημονική μέθοδο που πραγματοποιείται μέσω της σήμανσης με μεταλλικά δαχτυλίδια που τοποθετούνται στα πόδι του πουλιού.
http://www.madata.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου