Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Lavipharm: Εξωστρέφεια και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επικύρωση της παραγωγικής και ελεγκτικής διαδικασίας του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης της Lavipharm στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, εκδόθηκαν άδειες κυκλοφορίας του προϊόντος σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, η παραγωγή του οποίου θα γίνει στη χώρα μας.
Επιπλέον, στην Ελλάδα, επεκτάθηκε η συνεργασία με την εταιρεία Pfizer Hellas, η οποία, πέρα από το διαδερμικό της νιτρογλυκερίνης, προωθεί στην ελληνική αγορά και το διαδερμικό σύστημα φαιντανύλης.

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη Γενική Συνέλευση της Lavipharm, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θανάσης Λαβίδας. Αναφερόμενος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τόνισε: 'Στο χώρο του φαρμάκου, το 2010, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, πλήττοντας σημαντικά τις πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. Οι μειώσεις των τιμών των φαρμάκων οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση πωλήσεων, επιβραδύνοντας το επίπεδο δραστηριότητας και επηρεάζοντας δραματικά τα περιθώρια κερδοφορίας του κλάδου'. Συνεχίζοντας ανέφερε: 'Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, εμείς στη Lavipharm, έχουμε έγκαιρα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προσεκτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού με στόχο τη διατήρηση των μεριδίων μας στην ελληνική αγορά, τη διεθνή μας ανάπτυξη με την προώθηση των προϊόντων μας σε ακόμη περισσότερες αγορές του εξωτερικού και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσα από τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών και την αύξηση της παραγωγικότητας'.
Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του 2010, o νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου κ. Ι. Παπαδόπουλος, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, καθώς και τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου του 2011. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια της εταιρείας για την απορρόφηση της πτώσης της κερδοφορίας, που προήλθε από τις μειωμένες τιμές των φαρμάκων, με συρρίκνωση των διοικητικών δαπανών μέσα στο 2010. Όσον αφορά το Α’ Τρίμηνο του 2011, τονίσθηκε ότι, παρά το ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, η Lavipharm AE παρουσίασε αύξηση των πωλήσεών της εντός και εκτός Ελλάδος, κατά 20% και 27% αντίστοιχα, με παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA +€475 χιλ.
Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η ομόφωνη επανεκλογή με τριετή θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, που απαρτίζεται από τους κ.κ. Θανάση Λαβίδα, Τάνια Βρανοπούλου, Βάνα Λαβίδα, Δημήτρη Γκέρτσο, Χρήστο Διαμαντόπουλο, Λητώ Ιωαννίδου, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, Μηνά Τάνες και Νίκο Χούλη.
Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΧΑ και της Εταιρείας (www.lavipharm.com).
http://www.iatronet.gr/default.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου