Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα που προσπαθεί


Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που θέλουν να μας δείχνουν. Υπάρχει και η Ελλάδα προσπαθεί και επιβραβεύεται.
Το τελευταίο τεύχος του JAMA, το επίσημο περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής εταιρείας  με την μεγαλύτερη κυκλοφορία παγκοσμίως, πάνω από 300.000 συνδρομητές και ένα εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα (!), είναι ειδικά αφιερωμένο στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα  για τις θεραπευτικές εξελίξεις και προοπτικές στον καρκίνο.
Περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα με τις απόψεις επιφανών ιατρών ερευνητών από τις μεγαλύτερες ιατρικές σχολές: του Harvard, του Ann Arbor, του Emory και της δικής μας Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών!!
Το άρθρο περιγράφει τις προοπτικές επιλεκτικής φαρμακευτικής στόχευσης μιας ιδιαίτερης κατηγορίας ρυθμιστικών κυτταρικών παραγόντων που εμπλέκονται στην καρκινογένεση και την μετάσταση. Τα φάρμακα αυτά αναμένεται να χτυπούν απόλυτα εξειδικευμένα τα καρκινικά κύτταρα, αποφεύγοντας τις παρενέργειες της μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενης χημειοθεραπείας.
Προέρχεται από το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και υπογράφεται από τον καθηγητή Αθανάσιο Παπαβασιλείου και τον συνεργάτη του επίκουρο καθηγητή Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο.
Διαβάστε το εδώ: http://jama.ama-assn.org/content/305/22/2349.extract
http://www.antinews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου