Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Les Paul: 96η επέτειος γέννησης του δημιουργού της ηλεκτρικής κιθάρας


Les Paul: 96η επέτειος γέννησης του δημιουργού της ηλεκτρικής κιθάρας

Les Paul: 96η επέτειος γέννησης του μουσικού, κιθαρίστα και εφευρέτη της γνωστής μας ηλεκτρικής κιθάρας Les Paul και η Google του αφιερώνει το σημερινό της διαδραστικό doodle με το οποίο μπορείτε να παίξετε μουσική. (Όλοι λίγο πολύ σήμερα θα βρουν την ευκαιρία να παίξουν μουσική με το σήμα της Google!)

Ο μεγάλος αυτός κιθαρίστας γεννήθηκε σαν σήμερα 9 Ιουνίου και έμελε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ροκ και της τζαζ μουσικής με την ηλεκτρική του κιθάρα που εφεύρε το 1941.

Η γνωστή μας ηλεκτρική κιθάρα ήταν δικό του δημιούργημα καθώς ήρθαν σιγά - σιγά να αντικαταστήσουν τις ακουστικές και κλασσικές κιθάρες με το σκαφάκι. Όταν κατασκεύασε ένα μουσικό όργανο ουσιαστικά σχεδιασμένο με βάση έναν ενισχυτή όλοι τον αντιιμετώπισαν σαν τρελό. Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη της εφαρμογή από τον Les Paul η ηλεκτρική κιθάρα βγήκε στο εμπόριο και ήρθε για να αλλάξει για πάντα και ίσως και να γεννήσει την ροκ μουσική.

H κιθάρα Les Paul είναι απ' τα κλασσικότερα και πλέον διασημότερα μοντέλα ηλεκτρικών κιθάρων. Το χαρακτηριστικό σχήμα του σκάφους, το ενσωματωμένο μπράτσο και οι κλασσικοί humbuckers μαγνήτες προσδίδουν το ηχόχρωμα και το sustain που σήμερα ονομάζουμε vintage.

Η κιθάρα του Les Paul είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και χρησιμοποιούμενες από διάσημους κιθαρίστες όπως B.B.King, Jimmy Page, Slash,Richie Sambora.
http://www.madata.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου